Een gezond en schoon gebit geeft een comfortabel gevoel en komt de algehele gezondheid ten goede. Daarbij zijn mooie, witte en sterke tanden goed voor het zelfvertrouwen van mensen. Om de tanden mooi te houden, is goede verzorging noodzakelijk. Dagelijks poetsen, flossen en spoelen met een mondwater dragen bij aan een schoon en gezond gebit, maar nog beter is om het gebit regelmatig professioneel te laten reinigen door een mondhygiënist.

De mondhygiënisten van Kleinsman.de verhelpen veel voorkomende ongemakken, zoals tandplak, tandsteen, aanslag of ontstoken tandvlees. Zij nemen alle tijd om de conditie van het gebit van cliënten in kaart te brengen en geven persoonlijk advies over het reinigen van tanden en kiezen. De medewerkers van Kleinsman weten precies welke producten het meest geschikt zijn voor de verzorging van de mond en geven nuttige tips over hoe lastige hoekjes in het gebit zijn schoon te houden. Ook kunnen mondhygiënisten alles vertellen over welke voeding bijdraagt aan het behoud van een gezond gebit en welke voedingsmiddelen juist moeten worden vermeden.

Om tanden te beschermen, kunnen mondhygiënisten fluoride of sealant aanbrengen. Fluoride beschermt tandglazuur tegen zuuraanvallen. Het sealen van tanden betekent dat putjes en groeven in de kiezen met een fluoridehoudend cement of laagje kunsthars worden afgedekt, zodat zich hier geen bacteriën of voedselresten kunnen nestelen die tot tandbederf en tandvleesaandoeningen leiden. Door het onderzoeken van het gebit, bijvoorbeeld door het maken van röntgenfoto’s, kunnen problemen tijdig worden behandeld. Het regelmatig bezoeken van een mondhygiënist garandeert dus gezonde tanden, een frisse adem en bovenal een stralende lach.